Aktualno

Razstava ZELENA MEJA

Likovna sekcija dr. Štefke Cobelj DPD Svoboda Ptuj vabi na razstavo ZELENA MEJA, v četrtek, 5. decembra 2019, ob 17. uri v Zlati kotiček Mercarojevega Super mesta,

Vabilo na Koncert folklorne skupine KD Rogoznica

koncert2019

VABILO: Kurentova trgatev 2019

Zveza društev kurentov vabi na tradicionalno kurentovo trgatev, ki bo potekala v soboto, 5. 10. 2019.

Zbor in začetek bo s kratkim formalnim delom bo ob 9.00 v Večnamenski dvorani Vurberk, nato sledi trgatev.

Naprošamo vas, da udeležbo potrdite najkasneje do četrtka, 3. 10. 2019, do 15.00 na email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Dogodek izvajamo v sodelovanju z Mestno občino Ptuj in ptujsko vinsko kletjo.

Vljudno vabljeni,

Aleš Ivančič, predsednik

KT19

 

http://zveza-kurentov.si/sl-SI/a-221574/trgatev-2019-vabljeni

Vabilo na koncert - Ljudske pevke "Jezero"

Kulturno društvo Ljudskih pevk "Jezero" vabi na 15. obletnico delovanja skupine, ki bo v soboto, 5. 10. 2019 ob 17.00 v domu krajanov Budina - Brstje (Belšakova ulica 20/a).

 

Veselijo se srečanja z vami!

1540391851 mg pevke jezero

DPD Svoboda Ptuj - Razstava ob 100. obletnici

V Galeriji magistrat je v četrtek, 19. 9. 2019 potekala otvoritev razstave ob 100. obletnici neprekinjenega delovanja Delavsko prosvetnega društva Svoboda Ptuj, ki je eno najstarejših IN največjih kulturnih društev na tem območju. Razstava zaobjema predstavitev vseh trenutno delujočih sekcij. Razstavo je svečano otvorila županja Mestne občine Ptuj, Nuška Gajšek, uvodni nagovorr pa je imela predsednica DPD Svoboda Ptuj Sanja Selinšek. Sekcije se predstavljajo skozi fotografije, predmete, kostume, oblačila. Lepo vabljeni, da si ogledate razstavo.

Teater III vabi na vpis

TEATER III VABI NA VPIS

Teater III vabi v svoje vrste dijake, ki jih zanima umetnost gledališča in učenje veščin odrskega ustvarjanja. Pod vodstvom izkušenih mentorjev bodo udeleženci preizkusili in izbrusili svoj talent ter se prekalili v spretnostih, koristnih za vse življenje. Poglabljali se bomo v interpretacijo vlog: psihologijo likov, dramsko situacijo v prizoru, odnose med osebami, igranje podteksta ter izpopolnjevali tehniko govora (dikcija, logika, jasnost, razločnost, glasnost) in stika z gledalci.

Tečaj gledaliških veščin: igralčeva igra, odrski gib, govor in glas, likovne in tehnične dejavnosti v gledališču.

Uvodna vaja bo v soboto, 28. 9. 2019, ob 17.00 v Stari steklarski delavnici.

Prijave: 031 671 802 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

*** če bo veliko dijakov višjih letnikov, bomo analizirali in uprizorili Cankarjeve drame, ki so letošnje šolsko leto tema maturitetnega eseja

Predstava Pacienti v čakalnici

Velik uspeh ženskega pevskega zbora KD Lilith na Mednarodnem tekmovanju “Lege artis” v Tuzli

62256090 2349407505332898 2694956081179787264 n (2)

Na Mednarodnem tekmovanju “Lege artis” v Tuzli se je odlično odrezal ženski pevski zbor KD Lilith. 

Osvojile so
- 2. nagrado za ženski zbor,
- 2. nagrada za vokalno skupino,
- nagrada za najboljšo izvedbo duhovne pesmi za skladbo “Praise His Holy Name”, 
- nagrada za najboljšo izvedbo sodobne zborovske skladbe za skladbo "Jaz bi rad cigajnar bil”, 
- osvojen Grand Prix v kategoriji ženskih in moških zborov.

VABILO: NEKOČ in DANES ali atova domača naloga

Oto Mesarič Nekoč in danes Plakat

Novo vodstvo Zveze društev kurentov

Ptuj, 17. maj 2019  zdk
 
SPOROČILO ZA JAVNOST: Zveza društev kurentov z novim vodstvom
 
Poudarek bo predvsem na sodelovanju vseh društev za ohranjanje naše izjemne kulturne dediščine – veselimo se priprav na 60. Kurentovanje 
 
V sredo, 15. maja 2019, je na Ptuju potekala volilna konferenca Zveze društev kurentov, na kateri so delegati izvolili novo vodstvo. Na volilni konferenci je bilo prisotnih 19 od 23 delegatov z glasovalno pravico, ki so na javnem glasovanju s 13 glasovi ZA, 3 glasovi PROTI  in 3 VZDRŽANIMI glasovi izvolili Aleša Ivančiča iz Etnografskega društva Kurent za predsednika Zveze društev kurentov.  
»Z veliko odgovornostjo prevzemamo vodenje Zveze društev kurentov, ki je nosilec vpisa obhodov kurentov na UNESCO reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva,« je povedal novoizvoljeni predsednik zveze Aleš Ivančič, ki poudarja, da je za ohranjanje dediščine potrebno predvsem dobra in enakopravna povezanost številnih društev, ki negujejo tradicijo in skrbijo za prenos na  mlajše rodove.  
Na konferenci sta bila izvoljena tudi podpredsednika zveze: Iztok Kovačec iz Etnografskega društva Zvonec in Damjan Vidovič iz Turističnega društva koranti Pobrežje ter drugi organi zveze. 
»Pred nami je jubilejno 60. Kurentovanje, zato se želimo aktivno vključiti v priprave. Ocenjujemo, da je Kurentovanje v zadnjih letih naredilo velike premike za promocijo etnografije in okolja, iz katerega kurent izhaja. Nadejamo si dobrega sodelovanja z organizatorjem Zavodom za turizem Ptuj, Mestno občino Ptuj, ostalimi občinami in organizacijami, ki sodelujejo pri prenašanju kulturne dediščine  ter vsemi etnografskimi društvi, ne glede ali so del zveze ali ne.  
Samo skupaj lahko ustvarjamo izjemne etnografske zgodbe.«   
O svojih aktivnostih bomo pripravljali redna obvestila, zato bomo veseli vaše medijske podpore. Za dodatna vprašanja smo vam na voljo.  
Kontaktna oseba: Aleš Ivančič, predsednik Zveze društev kurentov, elektronska pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. , telefonska številka: 051 45 18 41 
 
S spoštovanjem,  
Zveza društev kurentov 

Kontakt

Zveza kulturnih društev Ptuj
Jadranska ulica 13
2250 Ptuj
Tel: 02 749 39 76

Facebook

Koledar dogodkov

Ni dogodkov